TE2) L’objecte fonamental de la Tecnologia Educativa és oferir un bon ventall de tècniques per als docents: 5>>2
TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement : 5>>0
CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors: 6>>9
DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: 7>>4
CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: 7>>10
DT2) La tecnologia és força neutral en relació a prejudicis, valors i actituds: 4>>0
DU2) Els debats virtuals suposen perdre força hores amb poc benefici personal: 8>>1
TE1) La Tecnologia Educativa ha d’assegurar un bon domini de les TIC: 8>>9
DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: 10>>5
TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes: 9>>0
M’agradaria matisar algunes respostes:
- Transmissió del coneixement versus construcció del coneixement.
Tot i que tenia “memoritzat” que el coneixement es construeix i no es transmet, a l’avaluació inicial, se m’escapa aquest concepte en alguna de les preguntes trampa (TC1 i TC2 . Això m’indica que ho tenia més memoritzat que interioritzat. Amb tota l’experiència que estic adquirint amb l’assignatura, estic comprovant en primera persona que el coneixement es construeix.
- UOC, comunitat d’aprenentatge?
Fins ara, tenia els meus dubtes al respecte, quina pena que hagi trigat tant!
Ara, realment he vivenciat que són igualment importants els materials, els companys, les activitats, els debats, el consultor ...tot i que jo no opinava així. Sempre he trobat feixuc a la UOC els debats i els treballs en grup. Sento expressar-ho així, però rarament m’aportaven quelcom nou. Ara veig que el que és important per a construir coneixements i per aprendre és que hi hagi una persona que realment desenvolupi el rol de mediador dels aprenentatges. He canviat la puntuació en aquest ítem perquè crec que l’experiència amb aquest debat m’ha fet canviar d’opinió, però continuo pensant que a la gran majoria d’assignatures de la UOC l’estructura dels debats s’hauria de millorar.
- Neutralitat de les tecnologies?
És curiós perquè d’una banda quan responc a la pregunta sobre si la fonamentació científica és garantia de la neutralitat de les tecnologies, afirmo de forma contundent què no és així, que darrera de qualsevol decisió s’amaga una ideologia, però després en les preguntes curtes la puntuo amb un 4, sense decantar-me gaire. Això em demostra que moltes qüestions les vaig respondre intentant mostrar lògica, però sense massa consistència al darrera. - Canvi tecnològic versus canvi social
Vaig puntuar amb un 7 la pregunta si el canvi tecnològic determinava el canvi social. Aquí crec que jo sí que he fet un canvi. Tenia una concepció força determinista de la tecnologia, en el sentit que creia que allò tecnològic condicionava allò social. Interpretava que certes innovacions tecnològiques provocaven transformacions socials radicals, per exemple, que l’aparició del telèfon mòbil, Internet a través dels xats, e-mails... havien revolucionat i canviat les formes de comunicació i els usos socials. Però ara ja no ho tinc tan clar, és responsabilitat exclusiva de la tecnologia o és el context històric i sociocultural el que ha contribuït a configurar aquestes noves formes de comunicació? No pot haver-hi una tecnologia que avanci independentment de la societat.
- Tecnologia Educativa
Mostrava una posició excessivament instrumental de tecnologia educativa. La vaig definir com “aplicació de les tecnologies de la informació i comunicació en l’àmbit educatiu”. Ara veig que el paper de la TE ja no és un simple suport a l’educació, sinó que la TE és un motor de canvi i d’innovació de les pràctiques educatives.
divendres, 7 de novembre del 2008
REVISIÓ QÜESTIONS DE DESENVOLUPAMENT BREU
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada